Kara Davut Giresun, Merkez ilçesine bağlı Batlama deresinin yükseklerindeki "Okçu" köyünde dünyaya geldi. 4 yaşından itibaren İstanbul, Beykoz'da ikamet etmektedir. İlköğretim ve lise öğrenimini Beykoz'da tamamlayan sanatçı iş ve eğitim hayatını birlikte götürerek Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.
Kara Davut, müzik hayatına aktif olarak lise döneminde başladı. Düzenlenen birçok pop müzik yarışmalarına serbest olarak katılıp bu alanda da başarılarını müzik kariyerine ekledi.Kara Davut'un "Adı Malum" isimli müzik albümü müzik arenasına bomba gibi birçıkış yaparak başta gençler olmak üzere, değişik tarz ve yaştan tüm müzik severlerin gönlünde taht kurmasında etkili olmuştur.
Kara Davut bu dönemde sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'la tanışmış; Cüneyt Bey 40 yıllık sanat hayatında bir ilke imza atarak kendisinin yazdığı "İnsanlığın Şarkısı" adlı eseri bu albümde seslendirerek, Kara Davut'a olan desteğini ortaya koymuştur.
Kara Davut, Anadolu'nun bağrından çıkan ölümsüz eserleri rock tarzında harmanlayarak seslendirmektedir. Kara Davut'un bu eserleri harmanlamasındaki tek gayesi; çağımızın değişen müzik anlayışı ve tınısı içinde; gençliğimize öz benliğimizi aşılamak azminde ve hedefinde olmasıdır.Bunun içinde Türk Halk ve Türk Sanat Müzikleri başta olmak üzere Türk müziğinin ölümsüz mevcut eserlerini yeni nesillere taşımak ve müziğimizin dağarcığına yeni eserler kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
Kara Davut müzik dünyasının en çok konser veren sanatçılarından biri olup, yurtiçi ve yurt dışında (Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç gibi..) sayısız konserlere imza atmıştır.Ayrıca birçok tv kanallarında klipleri yayınlanmakta ve çeşitli programlarda -"Beyaz Show (Kanal D)"gibi - zaman zaman yer almaktadır.